“Hoe ouder ik word, hoe meer ik ontdek, hoe weinig ik weet. Desalniettemin vormen alle weetjes van meerdere mensen samen een keten aan kennis. Voor mij is kennis delen essentieel in de transitie naar een eco-cultuur.’ - Marcelien.

WATER HET BLAUWE GOUD

De wereld bestaat voor 80% uit water en ons lichaam voor 60%. Naast de zon is water dan ook één van de meest essentiële elementen waardoor een mens kan bestaan. Schoon water wordt echter ook steeds schaarser. Overbevolking, klimaatverandering, politieke beslissingen, vervuiling, zeespiegelstijging, water bodemdaling, demografische uitdagingen, en nog veel meer zaken vertroebelen deze levensader. Gezonde oceanen en een gebalanceerde vitale leefomgeving bezorgen ons gehele ecosysteem rijkdom. 

SHARING IS CARING

Marcelien creëert, host, adviseert, en organiseert. Als oud Olympische stuurvrouw heeft ze graag het roer in handen en zeilt mee in deze turbulente vierde industriële revolutie. De periode waarin technologie de wereld vergroent en de fysieke, digitale en biologische wereld samensmelten. 

PROJECTS 

 

Topsector Water & Maritiem

Als communicatie manager van Topsector Water & Maritiem zit Marcelien bovenop Nederlandse innovaties. Door vernuft, snelheid, handel en oplossingsgericht denken is Nederland nog steeds een van de leidende landen in de wereld. Een positie waar elke dag hard voor gewerkt wordt. 

 

Solar Sport One

Dat technologie de wereld gaat redden is een van de stokpaardjes van Marcelien. Tel daarbij op dat de jeugd de toekomst heeft, dan is het logisch dat zij trots bestuurder is van Solar Sport One. Een organisatie dat niet alleen wedstrijden organiseert voor herbruikbare energie boten maar ook een platform creëert dat jongeren stimuleert om techniek tof te vinden.

 

Burgemeester van Jouw Noordzee

Vanaf het strand ziet de Noordzee op enkele windmolens na, er leeg uit. Maar als je op een kaart kijkt, is de Noordzee veel te klein. Visgebieden, energievelden, defensie oefenterrein, Marine protected area’s, vaarstroken, ook de Noordzee lijkt overbevolkt. Samen met de partners wil Burgemeester van Jouw Noordzee de Noordzee en alles wat daar gebeurt – van visserij tot het winnen van windenergie – naar het brede publiek brengen.

 

DutchSail

De stichting DutchSail maakt de verbinding tussen professioneel zeilen, duurzaamheid, jeugdopleiding, innovatie en overheid. Het is dan ook logisch dat het hart van zeilster Marcelien harder gaat kloppen wanneer onderzoek op zee en zeilen samen komen. In de pijler duurzaamheid werkt zij samen om tijdens trainingen meer data van de Noordzee te krijgen en zo ecologie te herstellen en innovaties te versnellen.

 

NOC NSF

Hoe kan de sportwereld bijdragen aan de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid? Als allereerste TeamNL chef de emission houdt Marcelien zich bezig met deze vraag. Sport heeft een enorme potentie om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Met name omdat sport de halve wereldbevolking kan bereiken. Samen met sporters en vele partners werken we naar een klimaat neutrale en zo mogelijk klimaat positieve sportomgeving.

Marcelien is in te zetten voor presentaties, dagvoorzitterschap, evenement organisatie, branding, team aansturing, journalistiek en corporate communication.

MARCELIEN

Marcelien Bos- de Koning is één van de succesvolste Olympische zeilsters van Nederland door drie wereldtitels (2005,2006,2007), en een zilveren medaille in Beijing in 2008. In 2005 won zij samen met Lobke Berkhout de nationale titel ‘Sportploeg van het Jaar’. En in 2007 werd zij geridderd in de orde van Oranje Nassau. Ze is meervoudig winnaar van Nederlands meest prestigieuze zeilprijs ‘de Conny van Rietschoten trofee’. In 2012 voer zij mee tijdens de Olympische Spelen in Londen in de matchrace klasse samen met Renee Groeneveld en Annemieke Bes. Sinds 2012 neemt ze haar ervaringen en energie van het water mee naar water, energie en maritieme sector.